tiistai 21. kesäkuuta 2011

Islamilaisten terroristien iskut toukokuussa

Viime kuussa (toukokuu) tekivät islamilaiset terroristit yhteensä ainakin 171 iskua, joissa kuoli vähintään 794 ihmistä. Alla on listattuna kohdemaat, iskujen ja kuolonuhrien määrät. Iskuiksi lasketaan itsemurha-iskut ja muut aseelliset hyökkäykset, joissa tarkoituksena on tappaa vääräuskoisia. Haavoittuneiden määrä on huomattavasti korkeampi (vähintään 1606 vakavasti loukkaantunutta), mutta niitä ei ole erikseen listattu tähän.

Irak = 43 iskua, 188 kuolonuhria
Pakistan = 31 iskua, 247 kuolonuhria
Afganistan = 19 iskua, 122 kuolonuhria
Thaimaa = 16 iskua, 26 kuolonuhria
Nigeria = 14 iskua, 66 kuolonuhria
Somalia = 11 iskua, 42 kuolonuhria
Jemen = 7 iskua, 42 kuolonuhria
Egypti = 7 iskua, 17 kuolonuhria
Intia = 6 iskua, 8 kuolonuhria
Dagestan = 4 iskua, 6 kuolonuhria
Algeria = 3 iskua, 13 kuolonuhria
Sudan = 3 iskua, 10 kuolonuhria
Indonesia = 1 isku, 2 kuolonuhria
Israel = 1 isku, 1 kuolonuhri
Venäjä = 1 isku, 1 kuolonuhri
Libanon = 1 isku, 1 kuolonuhri
Sveitsi = 1 isku, 1 kuolonuhri
Tunisia = 1 isku, 1 kuolonuhri
Kazakstan = 1 isku, ei kuolonuhreja

2 kommenttia:

  1. Viimeisten vuosien ja vuosikymmenten kiistanalaisin ilmiö politiikassa on ollut Israelin valtio. Se on ollut tiedotusvälineissä ja lehtien otsikoissa luultavasti enemmän esillä kuin mikään muu asia viimeisten vuosikymmenten aikana ja usein negatiivisessa mielessä. Se johtuu varmasti siitä, että tämä maa on ollut jatkuvien ulkoisten ja sisäisten hyökkäysten kohteena - se on kokenut mm. kolme isoa sotaa ja lukuisia itsemurhaiskuja - joka on ylläpitänyt tiedotusvälineiden mielenkiintoa. Se on jakanut mielipiteitä jyrkästi kahteen leiriin: toiset ovat puolesta, useimmat vastaan. Tärkeimpänä vastustaja on ollut islamilainen leiri, joka on kieltäytynyt tunnustamasta Israelin olemassaoloa ja todella päättänyt tuhota sen. Toinen samanlainen vastustava tekijä on ollut ateismi. Nämä ajatusmallit ovat myös tärkeimmät hengelliset voimat, jotka vastustavat kristinuskoa ja evankeliumia Jeesuksesta.
    Seuraavilla riveillä tutkimme tätä mielenkiintoista ja kiistanalaista aihetta. Tutkimme sitä erityisesti Raamatun valossa, jolla on sanoma myös meidän aikamme ihmisille. Lähdemme liikkeelle historiasta, jotta saamme syvemmän näkökulman asiaan.

    http://www.jariiivanainen.net/israeljamielipiteet.html

    VastaaPoista
  2. Eiköhän Israel itse ole aiheuttanut kaikki omat ongelmansa. Se, joka leikkiin ryhtyy, se leikin myös kestäköön.

    VastaaPoista