tiistai 30. elokuuta 2011

Muukalaisviha on ihmiselle ominaista

Löysin vanhahkon Länsiväylä-kirjoituksen (6.7.2011), jonka otsikoksi oli laitettu: Kirjailija: Muukalaisviha on ihmiselle ominaista. Poliittisesti korrektin Länsiväylän sensuuri on ilmeisesti pettänyt pahemman kerran. Kirjoituksen takana on Tiina Örn, joka myös haastattelee tietokirjailija Marko Hamiloa. Tässä on otteita kirjoituksesta:

"Hamilo vannoo evoluutiopsykologian nimeen. Ihminen on evoluution tuote eikä vielä täysin sopeutunut elämään nykyyhteiskunnassa."

"Hamilo toteaa evoluutiopsykologian osoittavan, että monet psykiatrisina häiriötiloina pitämämme asiat saattavat olla asioiden luonnollinen tila. Ne ovat aikojen saatossa varmistaneet ihmisen hengissä pysymisen ja lisääntymisen."

"Ihminen haluaa varmistaa omien geeniensä tulevaisuuden ja se tietää kilpailua muiden yksilöiden kanssa. Kilpailun kohde tosin voi muuttua.
- Jos ei kilpailla siitä, kenellä on eniten materiaa, aletaan kilpailla siitä, kuka elää askeettisimmin (...)
- tahdomme voittaa."

"Myös muukalaisviha on evoluutiopsykologian valossa ihmisluonnolle ominaista.
Ennakkoluulot vierasta kohtaan selittyvät Hamilon mukaan lajimme kehityshistorialla. Olemme ihastuneet omiin geeneihimme ja haluamme varmistaa, että elintilaa riittää ennen kaikkea itsemme kaltaisille."

"- Ihmiset  ovat aina tehneet yhteistyötä oman heimonsa kanssa, mutta suhtautuneet vieraisiin epäillen. Usein ajatellaan, että nationalismi ruokkisi tätä ihmisen luontaista taipumusta, mutta yhtä hyvin väestöltään yhtenäiset kansallisvaltiot voi nähdä ihmisluonnolle sopivampana yhteiskuntamuotona. Demokraattiset kansallisvaltiot eivät ole koskaan sotineet keskenään, ja sisäisesti ne ovat eheitä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti