keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Ajatuksia rotujalostuksesta

Eräs fasistinen johtaja kirjoitti aikoinaan näin:

"Yhteiskunta ei saa antaa rappeutuneiden ihmisten tuottaa itsensä kaltaisia jälkeläisiä. (...) Sellaisten karjankasvattajien, jotka estäisivät karjansa valioyksilöitä parittelemasta ja lisäisivät sitä pelkästään huonoimpien yksilöiden välityksellä, katsottaisiin kuuluvan hullujenhuoneeseen (...) Jonain päivänä tajuamme, että oikeantyyppisten hyvien kansalaisten ensisijainen velvollisuus on jättää verenperintönsä maailmalle ja ettemme saa tehdä väärästä ihmistyypistä ikuista."

Ja kuka olikaan tämä kauhistuttava fasisti näiden sanojen takana? Se oli Yhdysvaltojen 26. presidentti, Theodore Roosevelt (1858-1919).
Eugeniikasta ja rotu-opista syytetään mielellään kansallissosialisteja, vaikka rotujalostus oli äärimmäisen yleistä länsimaissa noin sadan vuoden ajan. Sotien jälkeen se oli Euroopan sosialidemokraatit, jotka jatkoivat "rotujalostusta" viemällä sen iljettävään suuntaan, lobotoimalla heikkohermoisia ja kastroimalla köyhiä ja muita "rupusakin" edustajia. Eugeniikka voi olla hyödyllistä ihmiskunnalle mikäli moraalisia sääntöjä noudatetaan todella tarkkaan. Demokraattiset valtiot vain ovat antaneet rotujalostukselle sen huonon maineen, joten utopistinen yhteiskunta ilman perinnöllisiä sairauksia on heidän vuoksi juuri siksi utopistinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti