perjantai 13. toukokuuta 2011

Mysteerio

Jo viisas Plutarkhos sanoi:

"Jos kuulette taruista, joita egyptiläiset kertovat jumalistaan heidän vaelluksistaan, palasiksi leikkaamisesta ja muista onnettomuuksista - teidän ei pitäisi kuvitella, että mitään niistä on tapahtunut tai oli tehty kerrotulla tavalla. Kansat ovat vakiinnuttaneet ja käyttävät symboleja, välistä hämäriä, joskus ymmärrettävämpiä, auttaakseen ymmärtämään jumalallisia asioita. Samalla tavalla teidän pitää kuunnella kertomuksia jumalista ja ottaa ne vastaan sellaisilta jotka tulkitsevat myyttejä, kunnioittavassa ja filosofisessa hengessä."

Lähes jokaisella esikristisellä kansalla on ollut näitä viisaita, jotka ovat osanneet tulkita myyttejä oikein. Kaikilla kansoilla oli omat mysteeriot, perimätiedot ja vihitttyjä, jotka opettivat niiden oikean tulkinnan. Mysteerioinstituutioita löytyi roomalaisilta, kreikkalaisilta, egyptiläisiltä, hindulaisilta, kelteiltä, persialaisilta, druideilta, mayoilta, kreetalaisilta, syyrialaisilta, skandinaaveilta. Heillä kaikilla oli temppeleitä, pyhiä riittejä ja systeemi kaikille, jotka halusivat vihkimyksen ja astettaisen valaistumisen. Heidän joukkoon kuuluivat mm. Pythagoras, Aristides, Pindaros, Herakleitos Efesolainen, Aristides, Babylonian Menippos, Cicero, Solon, Aiskhylos ja Sofokles. He olivat vihittyjä muinaisissa totuuksissa, jotka jumalat olivat antaneet ihmiselle ja, jotka olivat periytyneet sukupolvelta toiselle tuhansien vuosien ajan..
Kaikki tietenkin muuttui kristinuskon myötä. Kristinusko on kaapattu pakanallinen uskonto, joka on vääristellyt totuutta jo 2000 vuoden ajan. Islam jatkoi samaa pseudo-uskonnollista polkua ja lopputuloksen näemme tänään.
Muinoin ei tapettu ihmisiä heidän "väärän" uskon vuoksi. Sotia kyllä käytiin, mutta ei koskaan uskonnollisista syistä. Nykymaailma on toisenlainen, pitkälti siitä syystä ettei kristityillä, muslimeilla ja juutalaisilla ole ketään, joka enää osaa tulkita muinaisia oppeja ja sääntöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti