maanantai 7. helmikuuta 2011

Auschwitzin keskitysleirivartijat olivat poikamaisia romantikkoja

Koskien Auschwitzin keskitysleirivartijoita: Heitä ei välttämättä ajanut eteenpäin kirkas juutalaisten vastainen ideologia vaan toveruus, melko hullu uhrautuvaisuus, romanttinen into aseisiin ja muut tämänkaltaiset, lähes poikamaiset motiivit.

Olenko mielenvikainen kun kirjoitan näin? No joo, minä nyt hieman huijasin. Yllä olevat rivit koskivat alunperin islamilaisia terroristeja. Vaihda vain sanat "Auschwitzin keskitysleirivartijoita" ja "juutalaisten" sanoihin "terroristeja ja "länsimaiden". Voima -lehden Joulu/Tammikuun (2010) numerossa elokuvaohjaaja Chris Morris piti stereotypiana terroristineroa, joka hallitsee kaikki pahuuden keinot. Hänen mielestään median tulisi rikkoa stereotypiat, sillä terroristit ovat oikeastaan poikamaisia romantikkoja, joita ei välttämättä aja eteenpäin länsimaiden vastainen ideologia.

Morris pilailee terroristien ja heidän uhrien kustannuksella elokuvassaan Four Lions: "Yksi Morrisin luomista jihadistihahmoista, hieman hitaalla käyvä Faisal, keksii uuden itsemurhaiskukonseptin. Hän teippaa räjähdevyön variksen rinnan ympärille. Tuhoon tuomittuun ideaan kulminoituvat monet elokuvan teemoista: inhimillisyys, hämmennys, lutuisuus ja tappavat tavoitteet."

Morris pamauttaa: "Terroristitkin ovat ihmisiä, eivät mikään ylimaallinen paha." ja: "Halusin osoittaa Omarin kautta, että voi olla toimiva omatunto, vaikka tekisi jotain tämänkaltaista." 

Morris (ja Voima -lehti) siis suitsuttaa terroristien puolesta ja pitää heitä inhimillisinä, lutuisina, romanttisina aseintoilijoina, uhrautuvaisina ja hyvinä tovereina, jotka eivät välttämättä haluakaan tuhota länsimaita itsemurhaiskuillaan. Ei voi muuta kuin toivoa, että artikkelin kirjoittaja Jari Tamminen, Voima -lehden toimitus ja Chris Morris itse saavat maistaa terroristien inhimillisyydestä ja toveruudesta. He voisivat sitten yhdessä iloita tuhansien itsemurhaiskujen uhrien kanssa Allahin puutarhassa, katsella Morrisin elokuvaa ja olla niin v***n lutuisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti