tiistai 8. helmikuuta 2011

Hurreilta tuli kunnon pläjäys propagandaa

Postilaatikkooni tuli Pirkka -lehden mukana Kimpassa -lehti, jonka julkaisijana toimii kielifasistinen lobbausryhmä Folktinget. Folktingetin varapuheenjohtajana toimii Kimmo "sharia" Sasi, ja he taistelevat kynsin hampain sen puolesta, että suomalaiset myös jatkossa pakotetaan oppimaan ruotsinkieltä ja haaskaamaan miljoonia kaksikielisen Suomen ylläpitämiseen. Ällistyttävä propagandavyöry sisältää aivan kaikkea:

* Clas Ohlsonin toimitusjohtaja Tapio Kuittinen sanoo ensisijaisesti palkkaavansa kaksikielisiä eli hän ylpeästi syrjii heitä, jotka osaavat ainoastaan suomea.

* Monitaituri Patrick Engström surkuttelee kuinka suomenruotsalaiset on pakotettu yliedustajiksi maanviljelijöiden joukossa. Vaikka tiedetään, että supistukset maanviljelyssä on tarkoituksenmukaisesti kohdistettu suomenkielisten alueille.

* Camilla Eriksson jaksaa muistuttaa, että myös suomenkieliset rikkovat kielioppisääntöjä ja, että myös heille kielioppi on vaikeaa.

* Jonas kehuu ettei hänen isoäiti osannut sanaakaan suomea. Vaikka suomalaisten on pakko osata ruotsia

* Jalkapalloilija Daniel Sjölund ymmärtää suomea vain kohtuullisesti. Vaikka suomalaisten on pakko osata ruotsia.

* Lehti tunnustaa tietämättään suomenruotsalaisten olevan kielifasisteja kertomalla, että kaksi kolmasosaa kaksikielisten perheiden lapsista rekisteröidään ruotsinkielisiksi ja he käyvät ruotsinkielistä koulua. Eli suhde 2/3 viittaa siihen, että ruotsinkieliset pitävät omaa kieltään arvokkaampana.

* Lehti tunnustaa, että vaikka suomen ja ruotsinkielisten suhde on noin 6/94, niin silti puolet ruotsinkielisistä menee naimisiin toisen ruotsinkielisen kanssa. Näköjään karsastaen tsuhnia.

* Lehti kehuu kuinka ruotsalaista kielikylpyä on tarjolla 11 kaupungissa, mutta suomalaista kielikylpyä on tarjolla vain Pietarsaaressa.

* Baba Lybeck kehuu kuinka heidän kotona ei puhuttu suomea, ja itkee sitä kuinka paljon ennakkoluuloja liittyy ruotsinkieleen.

* Kokki Michael Björklund kehuu sitä ettei kunnolla osaa suomea. Mutta on silti näköjään valmis tuputtamaan ruotsinkieltä suomalaisnuorisolle.

* Ahvenanmaalainen Roland Lindblom ylpeilee sillä kuinka monet varustamot 2000-luvulla siirtyivät Ruotsin lipun alle ja kuinka hänellä on nykyään ruotsalaiset työehdot.

* Eräs potilas nukahti paljon helpommin sen jälkeen, kun hänelle alettiin sanoa "God natt" eikä "Hyvää yötä".

* Kielifasisti Tuomas Enbuske myöntää ettei naapurikansamme juurikaan jaksaneet opiskella suomea. Mutta ilmeisesti suomalaisten tulee edelleenkin oppia ruotsia. Heitettyään läpän "kielinatseista" runoilee Enbuske kielten katoamisesta evoluution voimalla ja siten kumoten koko Kimpassa -lehden kielifasistisen agendan.

* Pääkirjoitus väittää Suomen alkuperäiseksi motoksi "Yksi kansa ja kaksi kieltä", vaikka tiedetään ruotsinkielisten syrjineen ja alistaneen suomalaisia vuosisatojen ajan. Vasta 1930-luvulla alkoi suomenkieli saavuttaa tasa-arvon.

* Mika ja Sofia aikovat laittaa lapsensa ruotsinkieliseen kouluun, koska lapset oppivat suomea muualtakin kuin koulusta, vaikka hetkeä aikaisemmin ruotsinkielinen Sofia tunnusti yhteyksien suomenkielisiin ollen mitättömät omassa nuoruudessaan.

* Todellisuudesta vieraantunut Matti Vuoria väittää ruotsinkielisten olleen vahvistamassa suomenkielen asemaa aikoinaan. Vaikka tiedetään suurimman osan ruotsinkielisten tehneen kaikkensa pitääkseen suomenkielen epävirallisena ja kehittymättömänä.

* Presidentti Martti Ahtisaari ja filosofian tohtori Kari Tarkiainen antavat täyslaidallisen suomalaisia kielinatseja vastaan. Mutta, heistä myöhemmin lisää Pakana Jihadin sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti