lauantai 12. helmikuuta 2011

Martin Ägirö

Martti Ahtisaaren haastattelu Kimpassa -lehdessä antoi hänestä selvän suomalaisvastaisen kuvan. Hänen mielestään ruotsinkielenkriitikot unohtavat Pohjoismaisen ulottuvuuden ja hän kutsuu heitä henkisesti laiskoiksi. Pohjoismaalaisia kuulemma yhdistää käsitys hyvästä yhteiskunnasta. Tarkoittaako Mara tällä Ruotsin 500.000 muslimia, maahanmuuttajien tekemiä joukkoraiskauksia, ryöstöjä ja pahoinpitelyjä, sitä hän ei kerro.
Ahtisaari myöntää kommunikoimisen englanninkielellä olevan hankalaa eikä se suju luonnollisesti. Lääkkeeksi hän näkee ruotsinkielen taitamisen. Se, miten hän kommunikoi presidenttikautensa aikana ulkomaalaisten johtajien kanssa, on täytynyt olla äärimmäisen vaikeaa, mutta onneksi hän kykeni paremmin tuomaan asiansa ilmi ruotsinkielellä.
Mara myös hyväksyy ruotsinkielisten harjoittaman rasismin ja kielifasismin: Sujuvan ruotsin opin sitten 1960-luvun alussa, kun työskentelin kehitysyhteistyössä Pakistanissa. Kaikki muut ryhmässäni olivat ruotsalaisia. He totesivat, että jos haluan seurustella heidän kanssaan, minun on opittava puhumaan ruotsia. Suomenruotsalaiset voisivat edesauttaa kielen oppimista puhumalla useammin suomenkielisille ruotsia. Kielen vaihtaminen suomeksi on minusta turhaa häveliäisyyttä."
Turhaa häveliäisyyttä? Mitä v****a!
Ahtisaari aikoo vahvistaa ruotsin kielen asemaa ja julistaa lopuksi pakkoruotsin vastustajat populisteiksi ja tyhmiksi: "Populismia esiintyy kaikkialla, Suomessakin, mutta en ole siitä hirveän huolissani (...) väki on viisaampaa kuin mitä yleensä ajatellaan."
Ruotsinkielen suosijana ja suomalaisvastaisena Martti Ahtisaari voisi muodin mukaisesti nyt vaihtaa nimensä ruotsalaiseksi: Martin Ägirö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti