lauantai 5. helmikuuta 2011

Revisionismi

Revisionismi on historiantutkimusoppi mikä ottaa huomioon uudet ja huomaamatta jääneet tosiasiat ja arvioi uudelleen yleisesti hyväksytyt näkemykset siitä mitä toisen maailmansodan aikana tapahtui. Revisionismi näkee usein virallisen sotahistorian ainoastaan jatkeena liittoutuneiden saksalaisvastaiselle sotapropagandalle.
Revisionistinen historiantutkimus keskittyy enimmäkseen todistamaan holokaustin valheellisuuden. Vaikka kiistelty revisionismi kyseenalaistaa juutalaisten joukkotuhon kaasun avulla, se ei silti kiellä kymmenientuhansien kuolleen teloituksissa, epidemioihin ja nälkään. Eikä se ole mikään rasistinen tai antisemiittinen suuntaus, vaan revisionisteja löytyy kaikista roduista, uskonnollisista ja poliittisista ryhmittymistä. Juutalaisia kuten Lilienthal ja Burg, vasemmistososialisteja kuten Rassinier, mustia kuten Farakhan, kristittyjä kuten Lang, muslimeja, liberaaleja, natseja, aasialaisia, demokraatteja jne. Revisionismi ei ole ideologia, vaan epäpoliittinen ja tieteellinen tutkimusmenetelmä.
Juutalaisten joukkotuho on ainoa historian tapahtuma jonka kieltämisestä voit saada ankaran vankilatuomion, ainakin Saksassa. Jos kielletään laeilla päteviin argumentteihin pohjautuvia keskusteluja ollaan hyvin lähellä fasisitista diktatuuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti