keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Expressenin hyökkäys suomalaisia vastaan

Ruotsalainen iltalehti Expressen julkaisi helmikuun alussa propagandistisen artikkelin Suomen kielipolitiikasta. Lundin yliopiston historian professori Dick Harrison antoi palaa oikein kunnolla: Suomessa ruotsinkieliset eivät enää kuulemma uskalla edes puhua julkisesti ruotsia. Ilmeisesti väkivallan pelossa. Pakkoruotsin vastustajia hän vertaa natseihen, vertaamalla keskustelua 30-luvun Völkischer Beobachteriin ja, että juutalaiset on vain vaihdettu suomenruotsalasiin. Kyrpä...anteeksi, siis Dick syyttää suomenkielisiä historian vääristelystä ja rasismista.
Helsinkiläinen professori Marika Tandefelt myös itkee suomenruotsalaisten kamalaa kohtelua. Erityisesti sitä kuinka heitä aina epäillään Ruotsin kannattamisesta jääkiekossa. Suomalaiset jengit uhkaavat jatkuvasti läsnäolollaan ruotsinkielisiä.
Koko saastainen ja kielifasistinen artikkeli huokuu syvää halveksuntaa suomenkielisiä kohtaan ja suurta autuuden julistusta koskien ruotsinkielisiä. Ruotsin media on syrjivä ja suomalaisvastainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti