maanantai 24. tammikuuta 2011

Ei orjuutta kurjempaa

Orjuudesta puhuttaessa ilmestyy aina kaksi esimerkkiä: mustien orjuus Amerikassa ja juutalaisten orjuus Egyptissä. Nämä kaksi orjuutta ilmestyy keskusteluissa aina vain uudelleen ja uudelleen, ihan kuin muita kansoja ei olisi koskaan orjuutettu. Orjuuden valittamisesta on tullut mustien ja juutalaisten yksinoikeutta.
Kaikki maailman kansat ovat joskus orjuuttaneet muita ja kaikki kansat ovat olleet orjuutettuina joskus. Eniten orjuudesta valittavat juutalaiset, joista vain pieni osa eli orjuudessa Egyptissä tuhansia vuosia sitten! Edelleenkin he vain jaksavat valittaa vaikka he itse ovat olleet suurimpia orjuuttajia kautta aikojen. Siitä ei tietenkään saa puhua koska silloin he menettävät, oman logiikkansa mukaan, oikeuden valittaa orjuudesta. Amerikan mustien orjuus ei ollut todellisuudessa ainoastaan valkoisten maanomistajien syytä, koska Afrikasta tuodut orjat olivat jo orjia valmiiksi. Afrikkalaiset heimot jotka olivat keskenään sodassa vangitsivat aina vihollisheimoihin kuuluvia sotilaita ja tavallisia kansalaisia, tappoivat heikot ja orjuuttivat vahvat. Kun he huomasivat, että oli kannattavampaa myydä orjat Amerikkaan, tarttuivat he tietenkin tilaisuuteen. Keitä olivat sitten nämä, jotka ostivat orjia Afrikassa ja lastasivat laivansa heillä ja kuljettivat Amerikkaan ja lopulta möivät heidät valkoisille maanomistajille? Juutalaiset! Yli 90% laivayhtiöistä jotka kävivät orjakauppaa oli juutalaisten omistuksessa! Jos valkoiset amerikkalaiset olivat syyllisiä orjuuttamiseen, niin silloin oli juutalaiset ja mustat itse myös syyllisiä. Mutta taas kerran laitetaan kaikki valkoisen miehen syyksi, ja vain hänen syyksi. Amerikassa lakkautettiin orjuus pian 150 vuotta sitten, mutta edelleenkin siitä jaksetaan valittaa ja eräät järjestöt jopa vaativat miljardeja dollareita korvaukseksi orjuudesta, vaikka viimeisetkin entiset orjat kuolivat noin 80 vuotta sitten. Hauskinta koko touhussa on se, että amerikkalaisten mustien orjuudesta ei syytetä pelkästään 1700 ja 1800 lukujen valkoisia maanomistajia, vaan siitä syytetään koko maailman kaikkia valkoisia kansoja. Joko tunnet syyllisyyttä?
Armas Salonen kertoi siitä miten sumerilaiset saivat orjia sotavangeista ja myös ryöstämällä "barbaareja" ja ostamalla. Halutuimmat orjat olivat vaaleaihoiset pohjoismaalaiset Gutiumin ja Subartun vuoristoseuduilta. Keskiajalla Euroopassa oli maaorjuus hyvin yleistä, ja voitte uskoa että Euroopan orjilla oli ankeammat oltavat kuin satoja vuosia myöhemmin Amerikan mustilla orjilla. Suomessa tilanne ei ollut aivan yhtä paha kuin muualla Euroopassa, mutta aika-ajoin olotilat rappeutuivat muistuttamaan maaorjuutta. Venäläiset veivät vanhoina sota-aikoina tuhansia suomalaisia orjuuteen.Myös Venäjän kommunistinen maaseutupolitiikka oli aina välillä silkkaa orjuutta ja massamurhaa. Amerikan orjilla oli enemmän vapauksia kuin venäläisellä maatyöläisillä 20- ja 40-luvulla. Myös maailmalla niin suosittu seksiorjuus on usein pahempaa kuin mustien kokemat vääryydet orjuuden aikoina. Mutta Piru vie, ei siitä saa puhua.

"Hän (John Cato) samaistaa mustien orjien kärsimykset Victorian ajan proletariaatin kärsimyksiin ja kysyy, miksi valkoisen työväenluokan pitäisi jakaa liberaalien keskiluokan syyllisyydentuntoa rasismista." (-Rami Leskinen-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti