keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Ylösalaisin käännetty risti

Ylösalaisin oleva risti juontuu tarinasta kun apostoli Pietari ristiinnaulittiin ylösalaisin omasta tahdostaan. Tämä kuuluu tapahtuneen n. 64-67 jKr. Roomassa, kristittyjen vainojen aikana jotka keisari Nero oli käynnistänyt.
Ylösalaisin oleva risti on 300-luvulta lähtien ollut Pietarin symboli, joten tästä näkökulmasta käännetty risti on kristillinen symboli. Mutta nykyisille satanisteille käännetty risti symboloi antikristillisyyttä.. Onko se historiallisesti hyväksyttävää käyttää kyseistä ristiä antikristillisenä symbolina tulee jättää yksilön päätettäväksi.
Satanismi ei ole suorastaan antikristillinen uskonto, vaan se on "pimeä" perinne joka tunnustaa sekä "pimeän" että "valoisan" voiman luonnossa. Antikristillisyys sitä vastoin hyökkää kristillisiä dogmeja vastaan, mutta se ei silti ole mikään uskomus tai dogma joka yrittää aloittaa uuden uskonnon, eikä se edusta vaihtoehtoista uskomusta, vaan se ainoastaan pilkkaa ja hyökkää kristinuskoa vastaan. Joten tässä tapauksessa ylösalaisin käännetty risti, joka pilkkaa kristinuskoa ja nähdään rienauksena on todella antikristillinen.
Satanismi edustaa vaihtoehtoista "uskonnollista" perinnettä jolla ei ole syvälle juurtunutta tarvetta hyökätä kristinuskoa vastaan, eikä sillä siten ole mitään syytä esittää ylösalaisin olevia ristejä.
Käännetyt ristit kuuluvat antikristillisyyteen, eivät satanismiin. Mutta, toisaalta satanisti voi myös olla antikristillinen, joten sillä ei ole suurempaa väliä kuka käännettyä ristiä käyttää. Se on ja tulee aina olemaan rienaava symboli. Tilanne jossa kyseistä ristiä käytetään määrää onko se Pietarin vai antikristillisyyden symboli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti