maanantai 3. tammikuuta 2011

Lapin sota

Yli 65 vuotta Lapin sodan jälkeen jaksavat historian vääristelijät yhä marista saksalaisten teoista, vaikka hyvin tiedetään että saksalaisilla oli suomalaisten lupa käyttää poltetun maan taktiikkaa, ja vaikka hyvin tiedetään että Rovaniemen polttaminen oli vahinko.

Kenraalieverstit Dietl ja Rendulic poltetun maan taktiikasta: "Siellä missä Euroopan perivihollinen bolshevismi hyökkää länsimaisen kulttuurin ja sivistyksen linnakkeita vastaan, missä Neuvostoliittolaiset tuovat sodan Suomen maaperälle, siellä vallitsee sodan laki (eli poltetun maan taktiikka). Hävitys on tultava sen osaksi mikä voi hyödyttää vihollista. Näin on ollut kautta aikain kaikissa sodissa, ja sellainen on välttämätöntä myös Suomen maaperällä käytävässä taistelussa bolshevismia vastaan. Siellä missä hävitystä pannaan toimeen, ne EIVÄT suuntaudu Suomen kansaa, vaan Suomen kansan perivihollista, bolshevismia vastaan!"

Valtakunnan johtaja, Adolf Hitler: "Ankarimmat rangaistukset niitä saksalaisia kohtaan jotka tekevät ilkivaltaa suomalaiselle omaisuudelle."

Johtajan päämaja: "Suomalaisille annettiin etukäteen varoitus räjäytystöistä että henkilövahingoilta säästyttäisiin."

Sampo Ahton kirjassa "Aseveljet vastakkain" lainattiin ev.ltn Usko Haahtia: " Maltillisen Lapin tuhoamistyöhön saksalaiset hankkivat suomalaisten suostumuksen. Lupa saatiin Rovaniemellä 11-22.9.1944 käydyissä neuvotteluissa."

Sampo Ahto: "Rovaniemen tuho oli Suomelle välttämätön jotta Neuvostoliittolainen valtuuskunta uskoisi Suomen ja Saksan välillä todella olevan sota", "Stalin ja Molotov antoi ymmärtää että Suomi miehitettäisiin ellei Suomen ja Saksan välillä olisi todellinen sota."

Johtajan päämaja: "Sairaaloiden, asutettujen rakennusten, virastotalojen ja kirkkojen tuhoaminen ehdottomasti kielletty.", "Sen sijaan sillat, ladot ja hylätyt talot on tulevan venäläismiehityksen hidastamiseksi saatettava käyttökelvottomaksi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti